A brit RaceFans.net veterán szakújságírója, Dieter Rencken szerint a Mercedes jelenlegi csapatfőnöke, Toto Wolff esélyes arra, hogy 2021-től a Forma-1 vezérigazgatójaként folytassa.

Wolff 2013-ban szállt be a Mercedes F1-projektjébe 30%-os résztulajdonosként, majd 2014-től Ross Brawn utódjaként a csapat – és a német márka teljes motorsportprogramjának – vezetését is átvette.

Az osztrák jelenlegi szerződése 2020 végéig szól, munka- és 10%-os tulajdonostársával, Niki Laudával mindketten csak a nagy szabályváltozások előttig vállalták a munkát.

Úgy tudni, a Mercedesnek visszavásárlási opciója van Wolffék részvényeire, és az, hogy az F1-es jövő egyelőre bizonytalan, valamint hogy Dieter Zetschét május végén a Wolff-fal állítólag feszült viszonyban lévő és az F1 helyett a Forma-E-t preferáló Ola Källenius váltja a Daimler élén, Wolffot a kiszállásra sarkallhatja.

Az időzítés kiváló lehet, ugyanis a Forma-1-et 2017 eleje óta birtokló Liberty Media embere, az F1 elnök-vezérigazgatójaként dolgozó Chase Carey szerződése is 2020 végén jár le – eredetileg 2019-ig szólt, de hosszabbítottak –, így 2021-re a tőzsdei szereplők által kedvelt amerikai menedzser libertys források szerint visszaléphet az elnöki pozícióba, míg az operatív munkát, a vezérigazgatói posztot a sportág csínját-bínját jól ismerő Wolff vehetné át.

Nagy kérdés, hogy Wolff hogyan tudna együttműködni a jelenleg a sportügyekért felelős ügyvezetői poszton dolgozó Ross Brawnnal, ugyanis nyílt titok, hogy az angol szakember nem épp jó szájízzel távozott a Mercedestől, mondhatni Wolffék kitúrták őt a csapattól.