A Pirelli a 2019-es idényre új, vékonyabb futófelületű és új keverékű gumikat fejlesztett, amelyek rendesen feladják a leckét a csapatoknak, pilótáknak.

Bár a Ferrarinál bevallottan a gumik “életre keltése” az egyik probléma, sőt még az eddig négyből négyszer kettős győzelmet arató Mercedesnél is azt mondják, hogy az év egyik kulcskérdése a gumik megfelelő tartományba hozása, leginkább talán a Haas küszködik, a csapatfőnök, Günther Steiner nemrég keserűen panaszkodott a Pirellikre, azt mondta, a Forma-1-nek nem erről kellene szólnia.

Az F1 gumiszállítója szerint az amerikai csapatnál más a probléma:

“Nehéz felmérni a helyzetet, ugyanis a kasztnijukkal van gond” – mondta a Pirelli motorsportfőnöke, Mario Isola a Haas panaszaira reagálva.

“Az időmérőn gyorsak, de a versenyen nagyon gyorsan veszít hőt a gumi náluk. Megoldást kell találniuk a gumik melegen tartására – a gumikat így fejlesztettük: csak a megfelelő hőmérséklet mellett biztosított a jó tempó” – folytatta.

Több csapathoz hasonlóan a Haas is jelentős fejlesztésekkel érkezik a hétvégi Spanyol Nagydíjra, de Romain Grosjean nem túl bizakodó:

“Nincs értelme fejlesztéseket bevetni, ha alapvető problémák vannak a gumikkal” – jegyezte meg a francia.