Valtteri Bottas tavaly, második mercedeses évében csalódást keltően szerepelt, míg Lewis Hamilton fölényesen húzta be ötödik bajnoki címét, a finn az élcsapatok versenyzői közül egyedüliként futamot sem nyerve az 5. lett a bajnokságban.

Bottas a télen megacélozta magát, belemenősebb, önzőbb hozzáállást ígérve tért vissza, az új attitűd pedig egyelőre eredményesnek is látszik: a finn a négyből két futamot megnyerve, a melbourne-i leggyorsabb körért járó pluszpontocskának köszönhetően vezeti a világbajnokságot csapattársa, a szintén két futamot nyerő Hamilton előtt.

A 29 éves pilóta azt mondja, az idei sikerek már a pályára lépés előtti munkával kezdődnek.

“Azt hiszem, az idei év más, mint a tavalyi, abban a tekintetben, hogy határozottabb, mondhatjuk úgy is, hogy agresszívebb vagyok az edzések alatti változtatásokban, abban, hogy milyen irányokba menjünk a beállításokkal. Így lehet magabiztos az ember, tudhatja, hogy mit akar az autótól, hogyan érzi magát benne, és ezzel gyorsabbá is válik” – magyarázta.

“Az első három hétvégén elég világos beállítási irányaim voltak, főleg Melbourne-ben, és végül azzal is elégedett voltam, mit a legutóbbi futamra találtunk. Úgy gondolom, ezen a téren egyértelműen fejlődtem” – tette hozzá.