A szerdai Nagy Futam egyik fő újdonsága volt, hogy a motorsportrendezvényen első ízben az elektromos formaautó-bajnokság, a Forma-E is képviseltette magát, Jerome d’Ambrosio bemutatózott a sorozat második generációs gépével.

A szériát szervező cég vezérigazgatója, Alejandro Agag elárulta, hogy bár a mostani bemutatót a névadó partner, a robotikai, elektromobilitási óriás, az ABB szervezte, a versenyszéria maga is érdeklődik Budapest iránt, nem kizárt, hogy a főváros bekerüljön a versenynaptárba:

“Igen, tárgyalunk Budapesttel, mindenképp. Szeretnék itt versenyt látni” – mondta az Autosportnak.

A kérdésre, nem gond-e, hogy Magyarországon a hungaroringi Magyar Nagydíjjal a Forma-1 már több mint 30 éves múlttal, kiváló beágyazottsággal rendelkezik, Agag így felelt:

“Montrealban is rendeztünk már versenyt. Nincs ezzel gond, ahogy mindig mondjuk, nem látunk benne versenytársat. Kompatibilisek vagyunk.”

Az eredeti tervek szerint a múlt héten Bécsben is Forma-E-bemutatót tartottak volna, ám ez különböző engedélyek hiánya miatt meghiúsult. Az osztrák főváros szintén a lehetséges versenyhelyszínek között van – és a közelség miatt valószínűleg Budapest riválisa lehet.

“Még időre van szükségük, de jó tárgyalásokat folytatunk. Én személyesen még nem tárgyaltam velük, de a stábunk járt már ott, voltak megbeszélések. Csak több időre van szükségük. De jó opció” – mondta Agag Bécsről.