A McLaren hosszú-hosszú évekkel ezelőtt, még 2010 januárjában vette fel utánpótlásprogramjába az akkor mindössze 14 éves holland gokartos tehetséget, Nyck de Vriest.

Az ifjonc azóta szépen, lassan lépdelt felfelé az autóversenyzői szamárlétrán, miközben a McLaren szimulátoros fejlesztőjeként is dolgozott. De Vries 2017 óta a Forma-2-ben versenyez, ám úgy tűnik, a McLarennél “elmúlt a szerelem”, ugyanis a holland most bejelentette, hogy már nem tagja a wokingi csapatnak.

“Már nem dolgozom a McLarennek” – mondta a De Telegraafnak. “Hogy folytatom-e egy másik csapatnál? Egyelőre nem tudok erről mit mondani.”

“Végső soron az a fő, hogy itt (a Forma-2-ben) hogyan teszem a dolgom, ennek lesz a legnagyobb befolyása a jövőmre, szóval elsősorban ez érdekel” – magyarázta, amikor az F2-ről és az F1-es továbblépés lehetőségéről kérdezték.

“Nem szeretnék önteltnek tűnni, de Norris és Albon igazán nem volt jobb nálam” – mondta a tavaly az F2 2. és 3. helyén záró pilótákról, akik idén már a McLarennél és a Toro Rossónál vezetnek a Forma-1-ben.

De Vries utoljára 2014-ben a Formula Renault Eurocup-ban nyert bajnoki címet alsóbb kategóriában, a GP3-ban csak 6. volt, míg a Forma-2-ben egy 7. és két 4. helyezést szedett össze az elmúlt három évben.