Hiába tűnt a téli tesztelés alatt-után 2019 favoritjának a Ferrari, az idény első négy fordulóján a Mercedes tarolt, zsinórban négy kettős győzelemmel 84 pontos előnyre tettek szert a Scuderiával szemben, ahol a csapat és a pilóták is hibázgattak, és ahol Charles Leclerc egy és Sebastian Vettel két 3. helye az eddigi legjobb eredmény.

Nincs könnyű helyzetben a 2019-re technikai igazgatóból csapatfőnökké kinevezett Mattia Binotto, az olasz sajtó szokása szerint máris ízekre szedte a Ferrarit, a vezetőnek már olyan kérdésekre kell válaszolnia, hogy lesznek-e változások, átalakítások Maranellóban.

“Nem lesznek, a cél továbbra is a gyenge pontok azonosítása és a javulás” – mondta a Gazzetta dello Sportnak.

“Néhány dologgal belemenősebbnek kell lennünk, agresszívabban kell fejlesztenünk, de ez így normális. A hangulat kiváló, jól akarunk szerepelni, egységesen tesszük a dolgunkat.”

“Versenyképesebb idénykezdést reméltünk, de még mindig van hátra 17 futam. Hogy versenyben vagyunk-e még a bajnoki címért? Természetesen! De számolgatni nem fogunk, versenyről versenyre állunk hozzá” – szögezte le az olasz.

F1: A Ferrari továbbra is a bajnoki címre hajt 1