Olaszország

La Repubblica: “A bakui lett minden idők legnyugodtabb és legbékésebb futama, a Mercedes pedig sorozatban negyedik kettős sikerével világcsúcsot döntött. Ezúttal az a Bottas nyert, akitől bocsánatot kell kérnünk, amiért pincérnek és melósnak neveztük. Csak neki köszönhető, hogy Lewis Hamilton nem hagyott máris faképnél mindenkit, a finn megtanult keményen fellépni csapattársa ellen.”

Anglia

The Telegraph: “Hamilton és Bottas centikre voltak a karamboltól, amikor szinte összeért a kerekük az első három körben. De ügyességüknek köszönhetően nem történt baj az unalmas bakui verseny elején, amikor tulajdonképpen minden eldőlt.”
The Guardian: “Baku drámai futamoknak adott otthont az elmúlt két évben, de ezúttal eseménytelenül teltek a körök. Úgy tűnik, a Mercedest idén sem lehet megállítani.”

Spanyolország

Marca: “A Mercedes könnyedén és hibátlanul menetel az újabb bajnoki cím felé. Bottas idei második diadalát aratta, és ha csak egyetlen ponttal is, de újra a rangsor élére ugrott Hamilton elé.”
Mundo Deportivo: “A Forma-1 69 éves történetének legjobb szezonrajtja. Bottas új szerepben tűnt fel Ausztráliában, megszilárdította pozícióját Bakuban. A finn határozottan lépett fel az ötszörös világbajnok csapatkapitány ellen, akit erőteljes rajttal sikerült sakkban tartania.”

F1: Bottas sakkban tartotta az ötszörös bajnokot 1