A Forma-3-as Európa-bajnoki cím behúzása után Michael Schumacher fia, Mick idén év elején a Ferrari utánpótlásprogramjának tagja lett, ennek keretében pedig a Bahreini Nagydíjat követő kétnapos teszten Forma-1-es autóba is ülhetett, előbb a Ferrarinál, majd az Alfa Romeónál vezetett egy-egy napot.

Német sajtóértesülések szerint az idén a Forma-2-ben vezető kis Schumi a Német Nagydíj első szabadedzésén is pályára léphet majd, ám a legfrissebb olaszországi hírek szerint addig már nem tesztel, a Spanyol Nagydíjat követő barcelonai gyakorláson nem kap újabb lehetőséget a Ferraritól.

Az Autosprint úgy tudja, Barcelonában a Ferrari másik neveltje, a Forma-2-ben az ART-nél versenyző angol Callum Ilott ülhet majd be a vörös autóba.

“Mick, akit januárban üdvözöltünk az akadémiánk tagjaként és a már 2017 óta velünk lévő Callum is feltörekvő pilóta, meggyőződésem, hogy mindkettejük karrierje szempontjából nagyon hasznos, hogy Bahreinben és Barcelonában kipróbálhatják az SF90-est” – idézte a Ferrari-főnök Mattia Binottót a lap.

F1: A kis Schumit nem ültetik újra a Ferrariba 1