A Red Bull 2019-ben új fejezetet nyitott, a Renault-motort a Honda erőforrására cserélte váltottak, a motorsportfőnök, Helmut Marko pedig arról beszélt a szezon előtt, hogy idén öt futamot nyerhetnek majd majd az új partnerrel.

A motor alapvetően jól is teljesít, ám a csapat eddigi erősség, a jó kasztni bevallottan hiányzik, Max Verstappen a Ferrari gondjai miatt Melbourne-ben ugyan hozott egy 3. helyet, de Bahreinben és Kínában dobogós esély nélkül körözött.

Egy szerdai, hollandiai szponzori rendezvényen a Motorsport.comnak nyilatkozott a pilóta a Red Bull helyzetéről:

“Kellene még lóerő, de azért egy kicsit már közelebb vagyunk. Az autó tekintetében is javulni kell még, hogy igazán versenyben legyünk. Meglátjuk, mi lesz. Remélhetőleg az idény közepén már nem azt kell mondogatnunk, hogy csak az egyenesek nélküli pályákon lehet esélyünk!”

“Az egyenesekben továbbra is hátrányban vagyunk, főleg a Ferrarihoz képest. Találtak valamit idén, de senki sem tudja, hogyan. Rendesen felkészültek, nekünk pedig az a dolgunk, hogy a motorral és a kasztnival is felzárkózzunk.”

A lemaradás ellenére Verstappen nem elégedetlen az idénykezdéssel:

“Összességében elégedettek lehetünk. Szerintem senki sem várta, hogy azonnal a győzelmekért küzdünk majd, ez nem lenne reális. Az új motorpartnerrel idő kell ehhez. De eddig igazán elégedett vagyok a Hondával, a motor nagyon megbízható. Motorerő persze jól jönne még, de tudtuk, hogy ez lesz, és keményen dolgoznak is a fejlesztésen, nem panaszkodhatunk.”

“Az autó tekintetében leszorítóerőt kellene még találnunk, összességében jobb balansz kellene a futamokra.”

A kérdésre, hogy 2021-re lehetségesnek tartja-e, hogy a bajnoki címért küzdjenek, Verstappen azt mondta, még az idei évet sem kell leírni:

“Nagyon az idény elején vagyunk még és a harmadik helyen állunk. Még bári lehetséges. Ha jó fejlesztéseket hozunk az autóhoz és a motorhoz, még bármi lehet.”