A vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjon a Toro Rossó-s Danyiil Kvjat bokszutca-áthajtásos büntetést kapott, miután az első körben balesetbe keveredett a két McLrennel.

A felvételek alapján nem volt egyértelmű, ki volt a hibás, a különböző kommentátorok is mind arra jutottak, hogy a stewardok indokolatlanul keményen bántak Kvjattal, és természetesen maga az orosz is igazságtalannak érezte a büntetést, ezért a leintést követően meg is látogatta a versenybírákat, hogy átbeszéljék az ügyet.

Sovány vigasz, de Kvjatnak – legalábbis az ő elmondása szerint – utólag jelezték, túl szigorúak voltak a büntetés kiszabásakor:

“Azt hiszem, sikerült megértenünk a másikat, bár így sem értünk mindenben egyet. Hosszú beszélgetés volt” – mondta, miután kijött a stewardoktól. “Úgy gondolom, ők is értik, hogy túl szigorúak voltak ma, ezt éreztem a verseny utáni találkozáskor.”

“Részletekbe nem szeretnék menni, mert ez zárt ajtók mögötti megbeszélés volt, úgy helyes, ha ezt tiszteletben tartjuk. De úgy gondolom, hogy szimpla első körös szendvics, félreértés volt az incidens. Három autó jutott az egy autónyi széles kanyarkijáratra. Láncreakció volt, annyit éreztem csak, hogy engem meglöktek hátulról. Számomra elég egyértelmű volt az eset.”

Kvjat később kénytelen volt feladni a futamot, pedig jó eredményre lehetett volna esélye az alapján, hogy újonc csapattársa, Alexander Albon a bokszutcából rajtolva is a 10. helyen végzett.