2004 óta kerül megrendezésre a Kínai Nagydíj a Sanghaj mellett található versenypályán. A számos Forma-1-es pálya tervét jegyző Hermann Tilke keze nyomát viselő aszfaltcsík számos emlékezetes pillanattal ajándékozott meg minket az elmúlt évek során. A futam történetében biztosan mérföldkő lesz az idei verseny, hiszen a Forma-1 történetének ezredik nagydíja kerül megrendezésre.

2005: Baleset a futam előtt

Még el sem kezdődött a 2005-ös Kínai Nagydíj, amikor Michael Schumacher és Christijan Albers összeütközött a rajtrácsra kivezető körükben. Jól összefoglalja ez a videó a hétszeres világbajnok szezonját.

Maga a futam is tartogatott izgalmakat, az indiai Narain Karthikeyan csúnya balesetet szenvedett a Jordannel.

2006: Történelmi győzelem és egy fantasztikus kör

Remek csata zajlott a negyedik helyért a 2006-os Kínai Nagydíj utolsó körén a félig nedves, félig száraz pályán. A legjobban végül Jenson Button járt közülük a Hondával, de a csatába beleszólt Takuma Sato Honda-motoros Super Agurija is. A futamot Michael Schumacher nyerte, akinek ez volt az utolsó F1-es győzelme.

2007: Hamilton és a világbajnoki címet érő kavicságy

Lewis Hamilton először esett ki debütáló 2007-es szezonjában a Kínai Nagydíjon. A brit veszte a bokszutca bejáratánál található kavicságy lett, ahová az elnyűtt, már a gumiszövetig kopott átmeneti esős abroncsok miatt került. A fiatal tehetség akár ezen a futamon be is húzhatta volna a bajnoki címet, de mint azt tudjuk, végül Kimi Räikkönen volt a nevető harmadik.

2010: Kirobbanó formában a Toro Rosso

Nem lettünk volna Sebastien Buemi helyében, akinek a 2010-es Kínai Nagydíj egyik szabadedzésén a pálya leggyorsabb szakaszán egyszerűen leszakadt mindkét kereke. A svájci még ekkor is kétségbeesetten próbálkozott kanyarodni, érthetően nem sok sikerrel.

2012: Webber megszelídíti a bikát

Számos meleg helyzetet átélt Mark Webber a Red Bull volánjánál pályafutása során. Ilyen volt például a 2012-es kínai verseny alábbi jelenete, amikor az ausztrál kissé lecsúszott a hátsó egyenesre vezető kanyarban a pályáról.

2015: “Ez nekem is menne”

…legalábbis ezt gondolhatta egy néző a 2015-ös Kínai Nagydíj egyik szabadedzésén, aki átrohant a célegyenesen, hogy beülhessen az egyik Ferrariba. Szerencsére nem történt baj a pályán, a férfit letartoztatták.

2016: A Torpedó megszületése

Sebastian Vettel nevezte el így Danyiil Kvjatot, miután a 2016-os futam rajtjánál a Red Bull színeiben versenyző orosz nem kímélte a német világbajnokot.