A Kínai Nagydíj felvezetéseként ismét arról faggatták Sebastian Vettelt és Charles Leclerc-t, ami még Bahreinben történt. Az előző verseny elején a monacói csapatutasítás ellenére előzte meg Vettelt, akinél egész hétvégén gyorsabb volt.

Vettel egyáltalán nem csinált ügyet a dologból. “Nem hallottam a rádiózást, de nem lepett meg, hogy így döntött” – mondta Vettel.

“Szerintem mindenki számára világos volt, hogy a versenynek abban a szakaszában sokkal gyorsabb volt nálam.”

“A következő egyenesben visszaelőzhettem volna, de úgy ítéltem meg, hogy ez számomra és számára is nagyobb időveszteséget okozna. Az a vasárnap nem éppen számomra kedvezően alakult, szóval semmi értelme nem lett volna akadályozni Charles-t, tönkretéve ezzel az ő vasárnapját is.”

Vettel rögtön a futam után arról beszélt, hogy már fél kör után érezte, az nem az ő versenye lesz.

Vetteltől megkérdezték azt is, mit szól ahhoz, hogy Lewis Hamilton kiállt mellette az újabb hibáját követően. “Nem is tudtam, hogy ilyen kedveseket mondott, jó ezt hallani.”

“Talán ő az egyetlen, akinek nem kizárólag rövid távra szól a memóriája. Manapság az emberek sokszor csak arra emlékeznek, ami egy héttel korábban történt, de ilyen az élet. Lewis és én régóta itt vagyunk, amennyire én le akarom győzni őt, ő is engem.”

Hamilton egyébként nem először védte meg Vettelt az újságírók előtt, a kölcsönös tisztelet jeleként az előző szezon végén bukósisakot is cseréltek.