A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, idén a Forma-2-ben versenyez és a ferrari utánpótlásprogramjába is bekerült.

Az utóbbi keretében a kis Schumi a múlt heti bahreini Forma-1-es teszten kedden a Ferrarinál, szerdán az Alfa Romeónál vezetett egy-egy napot, német sajtóértesülés szerint pedig az év folyamán akár még többször F1-es volánjához ülhet majd, méghozzá versenyhétvégéken.

A Kölner Express szerint Schumacher legközelebb a Német Nagydíj pénteki szabadedzésén vezethet majd egy Ferrari-motoros autót, valószínűleg az Alfa Romeót.

A pilóta menedzsere, Sabine Kehm nem kommentálta az értesülést.

A Forma-3-as bajnoki cím megnyerése után a fiatal Schumachernek összegyűlt az F1-es versenyengedélyhez (szuperlicenc) szükséges pontszáma, ugyanakkor nem érdemes arra számítani, hogy idén nagydíjon indul, ugyanis a környezet és ő maga is tisztában van azzal, mennyit árthatna a karrierjének, ha idő előtt, éretlenül, felkészületlenül kerülne a Forma-1-be, hogy ott felsüljön. Az ifjonc az elmúlt időszakban többször is hangsúlyozta, hogy idén a Forma-2-re akar koncentrálni, a Ferrari programjában pedig a lehető legtöbbet szeretne tanulni.

A német motorsportszövetség elnöke, Hans-Joachim Stuck azt mondta, bízik benne, hogy előbb-utóbb azért az F1-ben látjuk majd Schumachert:

“Egyszerűen fantasztikus, hogyan szerepelt a Ferrarinál (a teszten) úgy, hogy a sportág leghíresebb nevét viseli, otthon pedig súlyosan sérült édesapja várja. Sabine Kehm nagyon jól óvja és menedzseli Micket. Biztosan látjuk majd őt a Forma-1-ben, talán a jövő évben.”