Kimi Räikkönent összesen nyolc közös idény után elbúcsúztatta a Ferrari, de a 39 éves finn a Forma-1-nek még nem akart hátat fordítani, így néhány nap alatt megegyezett az Alfa Romeóval egy 2019-20-ra szóló szerződésről.

A 2007-es világbajnok az idény első két fordulóján egy 8. és egy 7. helyet hozott, ezzel valószínűleg ki is hozta a maximumot az autóból, jelenleg a világbajnokság 6. helyén áll a Mercedes és a Ferrari két-két pilótája, valamint a Red Bull-os Max Verstappen mögött.

A finn korábban elmondta, hogy régi-új csapatánál kevesebb az intrika, a “szarakodás”, sokkal inkább a versenyzésre lehet koncentrálni, ugyanakkor nem érzi úgy, hogy az Alfánál kisebb a nyomás, mint a Ferrarinál volt.

“Nem, nem ez a helyzet. Én nem érzem úgy, hogy a csapat nyomást jelentene. Nyilván keményen dolgoznak és a versenyzőtől is elvárják a jó teljesítményt, én is tudom, hogy mit várnak tőlem, azért szerződtettek, mert eredményekre számítanak, de a saját elvárásaim nagyobbak magammal szemben, mint másokéi. Én erre figyelek, örülök, amikor jól mennek a dolgok és persze igyekszem mindig még jobban teljesíteni.”

“De se a Ferrarinál, se más csapatnál nem éreztem soha, hogy valami lehetetlen dologgal kellene próbálkoznom, hogy nyomás nehezedik rám. Az elvárásaim belülről fakadnak, még ha a csapat is vár tőlem valamit.”

F1: Räikkönen tojik az elvárásokra 1

“Fogalmam sincs, hogy mit vár el tőlem az Alfa Romeo, én nem kérdeztem és ők sem mondták nekem, hogy ezt és ezt kell elérnem. De szerintem nem is lenne értelme, mert ha mondjuk a 7. helyet várják el, én pedig a 7. helyen haladok, akkor sem fogok csak hátradőlni. Igyekszem a maximumot hozni, és ha mindannyian így teszünk, akkor bármi legyen is az eredmény, mást már nem tehettünk.”

Räikkönen egyébként a csapatnak sem tud és akar konkrét célokat megfogalmazni 2019-re:

“Egyszerűen szeretnék a lehető legjobban szerepelni. Tudjuk, hogy az élcsapatok nagy csapatok, de itt nagyon jó kis gárdánk van és megvannak az eszközeink ahhoz, hogy jó autót építsünk és fejleszthessünk.”