A Forma-1 jogtulajdonosa, a Liberty Media egyik kiemelt célja, hogy hazájában, az USA-ban népszerűbbé tegye a sportágat, több futamot is tartsanak az Egyesült Államokban. Az Austin melletti második helyszínnek Miamit szemelték ki, a floridai városban utcai futamot szeretnének, ám nagyon lassan halad a dolog.

Eredetileg ugyan már az idei évre tervezték a futamot, de a városvezetés – az érintett lakosság ellenállása miatt is – tavaly ősszel 2019-re halasztotta a döntést. Nem olyan rég mi is megírtuk, hogy eredetileg március 28-án szavaztak volna arról, hogy folytassák-e a tárgyalásokat a Forma-1 vezetésével, de mint kiderült, a városi tanács május 23-ára napolta el a szavazást.

Hiába engedné el a Forma-1 a rendezési díjat – amivel ki is vívták a többi versenyszervező haragját – Miami annyira nem kapkod a futamért, és még ha májusban rá is bólintanak a dologra, az idő rövidsége miatt igen valószínűtlen, hogy 2020-ra megvalósítható lenne a projekt.

Kínos, de akár döntő jelentőségű mellékszál, hogy a Miami Heraldnak egy informátor kiszivárogtatott egy e-mailt, amelyben a Forma-1 marketingért és versenyhelyszínekért felelős vezetője, Sean Bratches Miami-Dade megye vezetőjét, Carlos A. Gimenezet és barátait hívta vendégségbe, ami a vesztegetés gyanúját is felveti.