Sebastian Vettel a bahreini hétvégén nem volt elégedett az autójával, az időmérőn és a versenyen is simán kikapott csapattársától, Charles Leclerc-től. Vettel a pénteki szabadedzésektől kezdve nem érezte stabilnak az autója hátulját, a versenyen Leclerc úgy ment el mellette, mintha egy teljesen másik autóban ült volna.

Vettel végül meg is pördült a futamon, és csak ötödik lett. A német előre jelezte, hogy a szerdai tesztnapját nyomozással fogja tölteni, ő és a Ferrari is a végére akart járni annak, hogy miért volt akkora különbség a két autó között a villanyfényes futamon.

A Ferrari valószínűleg nem zárja ki, hogy akár Vettel kasztnijával is gond lehet, a bahreini teszten ugyanis nem a saját, hanem Leclerc autójával körözött a német. A Motorsport-Magazin.com exkluzív értesülését később Vettel is megerősítette, de nem akart beszélni az okokról, és arról sem, hogy mit derített ki.

“Ma mások voltak a körülmények” – felelte Vettel egy széles mosollyal arra a kérdésre, hogy csapattársa autójában jobban érezte-e magát. A probléma megoldása kapcsán csak annyit mondott: “a teszt segített a Kínára való felkészülésemben.”

Vettel az eltérő körülmények ellenére valószínűleg kipróbálta, hogy azonos beállításokkal másképp viselkedik-e Leclerc autója, a Ferrarinál így valószínűleg már tudják, mit kell változtatniuk Kínára.