A Red Bull nem titkoltan Max Verstappent szeretné minden idők legfiatalabb Forma-1-es világbajnokává tenni, ám úgy tűnik, a 21 éves hollandnak idén sem lesz valódi esélye a győzelemre, a Honda-motornak és a Red Bull-kasztninak is fejlődnie kell még.

Verstappennek 2020-ig lesz lehetősége, hogy megdöntse Sebastian Vettel jelenleg élő rekordját, de azt mondja, ha nem sikerül, az sem lesz katasztrófa:

“Tisztában vagyok a helyzettel, de akkor sem lesznek álmatlan éjszakáim, ha nem jön össze a dolog. Bajnoki címet nyerni sosem könnyű. Ha következő másfél évben nem sikerül, akkor megpróbálom azután” – mondta a finn Helsingin Sanomatnak.

Bár a bajnoki cím egyelőre messze van, a belga születésű, de holland színekben Verstappent hazájában az F1-be kerülése óta így is óriási rajongás övezi, ezért sok más kollégájához hasonlóan Monacóban él.

“Azt hiszem, Kiminek is hasonló problémája van Finnországban, mint nekem Hollandiában: nem tudok úgy elmenni valahova, hogy valaki ne szóljon hozzám, ne akarjon fényképezkedni velem. Egyre nehezebbé vált ez. Örülök neki, hogy Monacóban élhetek. Csendes, békés és senki sem zavar. Együtt lehetek a családommal, bárhova elmehetünk anélkül, hogy zavarnának” – magyarázta a lapnak.