A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick a héten részt vett élete első Forma-1-es tesztjén, kedden és szerdán Bahreinben előbb a Ferrari, majd az Alfa Romoe autóját vezethette.

A Ferrari utánpótlásprogramjába az év elején bekerült 20 éves pilótát lenyűgözte az F1-esek ereje és lassulási képessége, a német Auto Bildnek nyilatkozva pedig olyan dolgot kotyogott ki, ami megerősíti a néhány éve már létező sejtést a sportágban használt hibrid erőforrások teljesítményéről.

“Az autó nagyon jól gyorsul ki a kanyarokból. De azért óvatosnak kell lenni, mert ha nem, a több mint 1000 lóerő nagyon veszélyes tud lenni” – mondta.

Egyáltalán nem tűnik légből kapottnak az 1000 lóerő feletti teljesítmény, a Mercedes talán már a korábbi idényekben is elérte és átlépte ezt a határt, idén pedig a Ferrari erőforrása is sokat javult, a Merci-főnök Toto Wolff Bahreinben kiemelte, hogy az egyeneseken egyszerűen nem tudják tartani a lépést a vörös autókkal, míg a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko arról beszél, hogy az olaszok motorja “pokolian megy”.

F1: A kis Schumacher elszólta magát a Ferrari-motorról? 1