Két verseny ment le a 2019-es Forma-1-es idényből, és máris két kettős győzelemmel áll a Mercedes, de ez most más, mint a csapat korábbi domináns éveiben. Ausztráliában a nagy rivális Ferrari mellényúlt a beállításokkal, Bahreinben pedig a legjobb úton volt a győzelem felé, amikor a technika közbeszólt.

Noha a kettőből csak egy Ferrari működött igazán jól Bahreinben, az tempóban fölényesen verte a riválist, Ross Brawn szerint ezt intő jelként kell értelmeznie a Mercedesnek.

“Ha nem lett volna Leclerc motorhibája, Hamiltonnak esélye sem lett volna elkapni a Ferrarit, és Bottas sem lett volna második” – mondta Brawn.

“A Mercedes nagyon is tudatában van a valós helyzetben, és hogy valamit találnia kell az idei nagyon versenyképes Ferrari ellen. Bahreinnek ébresztőt kell jelentenie.”

Brawn szerint Leclerc műszaki hibája megmutatta, milyen kegyetlen tud lenni a Forma-1. “Lesújtó volt a versenyző és a csapat, de különösen Charles számára.”

“De a harmadik helyre való visszaesés sem veheti el Leclerc-től, hogy briliáns teljesítményt nyújtott. Azzal, ahogy a verseny végén a problémát kezelte, olyan érettséget mutatott, ami sokat segíthet neki a jövőben.”

“Charles nagyon megérdemelte volna a győzelmet, amiből végül dobogó lett, de biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar újra a csúcson lesz.”