A McLaren 2018-ra a Renault motorjaira váltott, ám nem következett előrelépés a pocsék hondás évek után, a szezon nagy részében a csapat talán még versenyképtelenebb is volt, mint 2017-ben, az autót ugyanis félretervezték.

A wokingi alakulat Fernando Alonso év végi kiszállása és Stoffel Vandoorne elküldése után idén új párossal vágott neki az évnek, Bahreinben pedig meglettek az első pontok is, az újonc Lando Norris remek futamot teljesítve, a Renault-k kiesésének köszönhetően a végén még két helye előrelépve a 6. lett. A 19 éves angol így értékelt:

“A tempó, főleg az első etapon, nagyon jó volt. De talán lehettem volna egy kicsit belemenősebb. Néha visszafogott voltam az első kanyarban, megkísérelhettem volna az előzést, de nem akartam elfékezést vagy más butaságot kockáztatni, mert tudtam, hogy megvan a tempóm a futam pedig hosszú.”

F1: Alonso most sem bánja, hogy kiszállt 1

“Örülök, és nem is csak a saját eredményemnek, hanem a csapat miatt is. Csak az volt rossz, hogy Carlos (Sainz) defektet kapott. Carlos végig erős volt a hétvégén, mindkét autóval pontot hozhattunk volna. Az első körön volt egy kis koccanásom, visszaestem, azt hittem, nagyon nehéz dolgom lesz, de egész jól ment. Persze így sem volt könnyű a 14. helyről a hatodikig kapaszkodni. De megmutatta a potenciálunkat.”

A McLaren valóban erősebbnek tűnik, mint az elmúlt években, ám a 2018 végén kiszállt Alonsót ez sem ingatja meg a döntésében. A holnap és szerdán a csapattal tesztelő kétszeres világbajnok a futam után azt mondta, örül, hogy az új pilótáknak jól mennek a dolgai, de ő nem bánja, hogy nem ül az autóban:

“Úgy döntöttem, hogy idén más kihívásokat keresek. Tavaly a bajnokság 4. helyén távoztam innen, Ausztráliában az ötödik lettem, Bahreinben meg a hetedik. 18 évet voltam az F1-ben, szóval azt hiszem, hogy a 8-9. hely kedvéért nem lennék már itt szívesen.”