2018-ban az első nyolc versenyen pontot sem tudott szerezni Romain Grosjean, és az idei év sem kezdődik túl fényesen számára. Ausztrália után a 2019-es Forma-1-es Bahreini Nagydíjon sem sikerült a Haas franciájának célba érni.

Mivel a Haas erősnek tűnik a szezon elején, a most elvesztegetett pontok hiányozni fognak. Míg Melbourne-ben a rosszul rögzített kerekek okozták Grosjean kiesését, a szahíri versenypályán egy első körös ütközés akadályozta meg a franciát verseny befejezésében. A pilóta Lance Stroll Racing Pointjának első szárnyával ért össze, és noha a defekt után visszatért a versenybe, a későbbiek során kénytelen volt feladni a viadalt.

“Most olyan, mintha a tavalyi év ismétlődne megint” – mondta a verseny után. “Azonban erősek vagyunk és megint képesek leszünk javítani. Legközelebb jobban alakul majd” – tette hozzá Grosjean, akit az időmérő után a mclarenes Lando Norris feltartásáért megbüntettek, így csak a 11. rajtkockából vághatott neki a bahreini versenynek.

F1: A Haas a tavalyi évet másolja 1

Komoly tempóhiánnyal küzdött Kevin Magnussen. A dán a hatodik rajthelyről várhatta a piros lámpák kialvását, végül azonban a pontszerzés sem jött össze, csak a 13. helyen intette le őt a kockás zászló.

“Reménytelen volt elejétől a végéig. Nagyon lassúak voltunk az egyenesekben, így képtelenség volt bárki ellen is védekezni. Nagyon gyorsak voltunk az időmérőn, szóval az autó biztos hogy jó” – mondta Magnussen.

“Valami nagyon nem volt rendben ma, éppen ezért mindent el kell követnünk, hogy megértsük, mi nem működött rendesen. Jó az autónk, de jól is kell használnunk.”