A hétvégén következik a 2019-es Forma-1-es idény második fordulója, a Bahreini Nagydíj, amelyet a jövő héten a szezon első tesztje követ majd ugyanott.

A McLaren csütörtökön bejelentette, hogy a csapatnál nagykövetként és tesztpilótaként továbbra is alkalmazott Fernando Alonso is autóba ül majd a kedd-szerdai gyakorláson, a 2018-as idény végén kiszállt kétszeres világbajnok másfél napot vezet.

A wokingi csapat Bahreinben két autóval tesztel majd, az egyikkel a Pirellinek végeznek gumifejlesztési munkát, míg a másikkal a saját programjukat bonyolítják. Alonso kedden egész nap, szerdán délután lép pályára, a második nap délelőttjén honfitársa és utódja, Carlos Sainz “pirellizik” majd.

Bár a “saját” autót kedden és szerdán megosztva végig a két idei versenyző vezeti majd, a szabályok szerint pedig az idény négy tesztnapjából kettőn “ifjoncot” kell pályára küldeni, a McLaren a következő, barcelonai teszten is az állandó pilótáknak adhatja majd az egyik napot, ugyanis az előírások úgy határozzák meg az ifjoncot, hogy olyan pilóta, aki nem vezetett még kettőnél több F1-es nagydíjon, az újonc Lando Norrisnak pedig a hétvégi Bahreini Nagydíj csak a második versenye lesz.

Hogy az F1-ben nem induló Alonsót beültethetik-e a szabad tesztnapra, esetleg később, egy másik pirellis napon vezet-e még a csapatnál, egyelőre nem tudni. Azt viszont igen, hogy a 37 éves spanyol nem áll le: miután szerdán kiszáll a McLarenből, késő délután repülőre pattan majd, ugyanis csütörtökön már a Toyotával teszteli az LMP1-est a franciaország Paul Ricard-on.