A Forma-1 jogtulajdonosa, az amerikai Liberty Media 2021-re alaposan megreformálná a sportágat, mind műszaki, mind pénzügyi szempontból a nagyobb egyenlőséget célozzák, a nagycsapatokat persze rosszul érintené a kiadási plafon bevezetése és a bónuszkifizetések megnyirbálása vagy megszüntetése.

Bár már a 24. órán is túl vagyunk, a 2021-es szabályokról, keretrendszerről még mindig nincs megegyezés, mostanra pedig egy F1-rivális széria indításának lehetősége is felröppent.

A német Auto Motor und Sport arról ír, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff februárban titkos találkozón vett részt a Forma-1 korábbi urával, Bernie Ecclestone-nal, a Ferrari volt elnökével, Luca di Montezemolóval, valamint a Racing Point-csapat milliárdos tulajdonosával, a divatmágnás Lawrence Stroll-lal a svájci Gstaadban.

“Lawrence Stroll hívott meg Gstaadba, ahol Bernie-nek van egy kis üdülője” – ismerte el Wolff. “A rivális szériáról szóló hír nonszensz. Teljes mértékben támogatjuk a Liberty Mediát a Forma-1-es munkájában” – folytatta a Mercedes-főnök.