Nem sikerült túl jól az első hétvége Robert Kubica számára a rémisztően gyenge Williamsszel, de ebben benne van az is, hogy az időmérőn elkövetett egy elkerülhető hibát.

“Még a barcelonai tesztelés előtt mondtam a srácoknak, hogy tavaly egyszer sem csúsztam le a pályáról, de idén majd eljön ez a pillanat a határok feszegetése közben” – mondta Kubica.

“Oké, az időmérős hibánál nem is nagyon nyomtam, rosszul mértem fel bizonyos dolgokat, de minden ilyenből tanulni kell.”

“Amikor például az idei újoncok nagyban versenyeztek alacsonyabb kategóriákban, én éppen az életemért küzdöttem. Ez azért nagy különbséget jelent egy hétvége felépítésében.”

“Természetesen tudom, miben kell javulnom. Elég őszinte vagyok magammal ahhoz, hogy megfelelően meg tudjam ítélni a saját gyengeségeimet. Ez a hozzáállás hozott vissza a Forma-1-be, hogy folyamatosan harcoljak, és soha ne adjam fel.”

“Kell, hogy legyen valami oka annak, hogy itt vagyok. Lehet, hogy az év végén lesz olyan dolog, amit bánni fogok, de egy dolgot biztosan nem fogok: azt, hogy legalább megpróbáltam. Ennyire egyszerű.”