Michael Schumacher 19 esztendős fia a Forma-3-ban aratott diadalát követően idén az élcsapatok közé tartozó Premával versenyezhet a Forma-2-ben. Az előszezoni teszteken Schumacher nem feltétlenül volt a leggyorsabbak között, folyamatos tanulással akarja felvenni a tempót.

“Az a célom erre az évre, hogy annyit tanuljak, amennyi csak lehetséges” – mondta Schumacher. “Össze akarom gyűjteni az összes információt, a lehető legtöbb emberrel szeretnék együtt dolgozni, hogy minél többet tanulhassak midenkitől.”

“Számomra teljesen új kihívás lesz az idei szezon. Sokkal több ember veszi majd körül az autót, ez jó lesz, de egyben más is.”

Schumacher szerint a gumikezelés okozza majd a legtöbb tanulnivalót a sorozatban. “A Forma-3 és Forma-2 közötti lépés önmagában nem olyan nagy. A legnehezebb része, hogy száz százalékban megértsem a gumikat.”

“Sokkal több a leszorítóerő és sokkal nagyobb tempó, ez lényegesen több munkát jelent. Jó kis kihívás előtt állok.”

Schumachert egyébként nem zavarja, hogy édesapja a mérce. “Az a célom, hogy az F1 történetének legjobb versenyzőjéhez mérjenek. Az, hogy ez történetesen a példaképem és az édesapám, nagyon különleges dolog.”

“Megtiszteltetésnek érzem, ha hozzá hasonlítanak, mert így tanulhatok, és folyamatosan fejlődhetek.”