A mercedeses Valtteri Bottas fölényes győzelmet aratott a 2019-es Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, ami nagyon is kellett a 2018-as évet nyeretlenül, megtörten, megalázottan befejező finn pilótának.

Bottasból a bokszutcába visszatérve egy trágárság is kiszakadt, azt mondta, hogy “mindenkinek, akit érint: baszódjatok meg!”, bár mivel az angolban ebben az esetben nincs különbség az egyes és a többes szám között, akár egy személynek is szólhatott a dolog.

Több elmélet is van, kinek is üzent a Mercedes-versenyző, a jelöltek között van a csapatfőnök, Toto Wolff, a 2018 során igen kritikus újságírók, a média, általában az összes kétkedő, de a címzett lehetett akár a Bottast versenyzői pályafutásának kezdete óta támogató, ám a tavaly év végén, nem titkoltan a gyenge eredmények miatt a pilótával szakító Wihuri is.

A finn Ilta Sanomat meg is kérdezte az alapító-főnök Antti Aarnio-Wihurit a kifakadásról.

“Nem kívánok Bottas kiszólásával foglalkozni. Azt mond, amit akar, nekem nem kell véleményeznem” – szögezte le.

A kérdésre, hogy meglepte-e a versenyző vasárnapi győzelme, így felelt: “Nem lepett meg, tudtam, hogy a Mercedes autója erős.”

Az újabb rákérdezésre, miszerint meglepte-e, hogy a két versenyző közül Bottas húzta be a futamot, így reagált: “Nem, mert Hamilton autójával műszaki gond volt már az elejétől” – utalt arra, hogy a címvédő Mercedesének padlólemeze megsérült.