A szezonnyitó futamot fölényesen nyerte Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője a címvédő Lewis Hamilton és a Red Bull-os Max Verstappen előt, míg a Ferrari párosa közel egyperces hátránnyal lett a 4-5.

Olaszország

Corriere della Sera: “Elrontott rajt.”
La Repubblica: “A Mercedes visszarántotta a Ferrarit a valóságba. Vörös hajnali derengést vártunk Melbourne-ben, de ehelyett bealkonyult a csapatnak. A Ferrarinak harcolnia kell a dobogóért.”
La Stampa: “Két hete az SF90 tesztelésekor a Ferrari volt az F1 királynője. Aztán mindenki elrepült Ausztráliába, beindultak a motorok, és ugyanaz lett belőle, mint két éve. Március 31-én Bahreinben egy új futam következik, és csak reménykedni lehet benne, hogy a Ferrari megtalálja az elveszett ihletet.”
Corriere dello Sport: “A Mercedes repülőrajtot vett.”
Gazzetta dello Sport: “A Mercedes szája íze szerint kezdődött a verseny, de váratlanul Valtteri Bottas zsebelte be a győzelmet, megelőzve csapattársát, Hamiltont. Az angol pilóta sorozatban negyedszer nem tudott élni Melbourne-ben az első rajtkocka által nyújtott lehetőséggel.”

F1: Puff, nagy pofon a Ferrarinak! 1

Spanyolország

AS: “Bottas összezavarta Hamiltont, Verstappen pedig elsüllyesztette a Ferrarit. A finn már akkor megnyerte a futamot, amikor kialudtak a rajtlámpák. A nyitóhétvége legnagyobb vesztese a Ferrari, amely csak messziről nézhette a pezsgőzést, mert az SF90 nem váltotta valóra az ígéreteket.”
Marca: “Bottas lehengerlő és megérdemelt győzelmet aratott, mindenben felülmúlva Hamiltont. A vb-nyitány forróra sikerült, Bottas túl akarja szárnyalni Hamiltont, mint 2016-ban Nico Rosberg tette, a Ferrarinak pedig a következő versenyre meg kell csinálnia a házi feladatot.”
La Vanguardia: “Míg Bottas örömtől sugárzó arccal ünnepelt a bokszban, Sebastian Vettel arcán a hitetlenkedés és a csalódottság látszott.”
Mundo Deportivo: “A futam legjobb pillanata az volt, amikor Max Verstappen a 31. körben megelőzte Vettelt a harmadik helyért folytatott harcban. A frissebb gumikon száguldó holland vakmerő támadást indított Red Bulljával, és a ferraris németnek nem volt válasza. Igazi Mad Max.”

Franciaország

L’Equipe: “Kérdéses, hogy mennyire lehet bízni az előszezon teszteredményeiben. Katalóniában a Ferrari még messze a Mercedes előtt járt, aztán Melbourne-ben fordult a kocka. A Scuderia felsült az időmérőn, a versenyen pedig megalázták.”

F1: Puff, nagy pofon a Ferrarinak! 2

Svájc

Neue Zürcher Zeitung: “Ez volt az autósport legőszintébb és legszörnyűbb beismerése. Az előzetesen favoritnak tartott Vettel a futam kétharmadánál azt kérdezte a mérnökétől: Miért vagyunk ennyire lassúak? Mire a válasz a bokszból: Pillanatnyilag nem tudjuk. Végül a 476 nap után GP-t nyerő Bottas körönként egy másodpercet vert Vettelre, aki csak negyedik lett.”

Ausztria

Kronen Zeitung: “Puff, ez nagy pofon volt. A Ferrarinak a negyedik és ötödik hely jutott, csaknem egyperces hátránnyal Bottas mögött. A Ferrari az idénynyitó nagy vesztese.”
Die Presse: “Az első futam alapján nem úgy tűnik, hogy izgalmas szezon elé nézünk. Az elmúlt öt évben a pilótáknál és a konstruktőröknél is világbajnok Mercedes folytatta egyeduralmát, és senkitől sem zavartatva nyert.”