A Forma-1-et keretbe foglaló szerződések 2020-ban lejárnak, és bár az elmúlt másfél-két évben folymatos volt a párbeszéd az F1 vezetése, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a részt vevő csapatok és motorgyártók között, eredmény még mindig nincs, az idő pedig vészesen fogy.

Jean Todt az Ausztrál Nagydíj előtt azt mondta, új szabálymódosítási javaslataikat még e hónapban, a Bahreini Nagydíj előtt a Stratégiai Munkacsoport elé tárják. A találkozón többek közt megvitatják majd a pénzügyi, a technikai és a sportra vonatkozó változtatások terveit is a csapatvezetőkkel.

“Március 26-án Londonban tartjuk következő megbeszélésünket a Stratégiai Munkacsoporttal és még ugyanazon a napon az F1 Bizottság is ülésezni fog” – mondta Todt.

“Átfogó csomaggal kell előállnunk, amibe beletartozik az F1 új pénzügyi rendszere is, ez az F1 vezetésenek a feladata lesz, ezen kívül a megbeszélésen szó lesz még a kiadási plafonról, ami már előrehaladott állapotban van. A motorokra vonatkozó szabályokat már néhány nappal ezelőtt elküldtünk a csapatoknak, továbbá elkészültünk az aerodinamikára és az irányításra vonatkozó tervekkel is. Ezek mind-mind külön fejezetei az új szabálymódosítási javaslatainknak, és reményeim szerint március 26-án képesek leszünk mindezt a csapatokkal megtárgyalni.”