A Netflixen ma mutatják be a legújabb Forma-1-es dokumentumszériát, a 2018-as idényt a színfalak mögötti jelentekkel, csapatok, versenyzők történeteinek párhuzamba állításával 10 részben feldolgozó Drive to Survive-ot.

A sorozat az előzetes kritikák alapján jól sikerült, laikusoknak és hardcore rajongóknak is szórakoztató lesz, ám nagy hiányossága, hogy a két élcsapat, a Mercedes és a Ferrari nem engedte közel a stábot, nagyjából kimaradtak a forgatásból.

A Forma-1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn a csütörtöki premieren azt mondta, reméli, hogy a jövőben ők is szerepet vállalnak a hasonló projektekben:

“Úgy gondolom, hogy a Forma-1 még növekedhet, és gyorsabb lesz képes növekedni, ha minden csapat részt vállal ebben. Szerintem a csapatok kezdik felismerni, hogy nem csak a pályán van dolguk, minden téren szerepet vállalhatnak a sportág fejlődésében. Talán nem egyszerre jut el minden csapat eddig a felismerésig, de véleményem szerint 2019-ben további előrelépésre számíthatunk.”

Brawn kiemelte, hogy a dokuszéria az F1 új irányvonalát képviseli, az emberi oldal megmutatását különösen fontosnak tartja, a részekben előbukkanó érzéseket, drámákat személyes tapasztalataiból is jól ismeri, és örül, hogy a nézők is megismerkedhetnek ezekkel.

A Forma-1 marketingfőnöke, Ellie Norman arra utalt, hogy lesz folytatása a sorozatnak, a barcelonai teszten is forogtak a kamerák:

“Folynak a tárgyalások a csapatokkal a második évadról” – jelentette ki, majd félig-meddig megvédte a Mercedest a tavalyi kimaradás miatt.

“Az összes csapat előtt nyitva állt a netflixes lehetőség, de megértjük, hogy egyeseknek nagyon sűrű volt a programja, nagyon sok más dolguk volt. A Mercedesnél különösen nagy a pörgés, hiszen a pilótájuk (Lewis Hamilton – a szerk.) a divattal, a zenéléssel is foglalkozik, egyszerűen túl sok lett volna még ez is.”