A 2019-es F1-es szezonra bevezetett új első szárnyakra vonatkozó szabályok célja az volt, hogy az autók szorosabban követhessék egymást. Ezzel egyidejűleg a hátsó szárny méretét is növelték, így a DRS hatása is erősebbé vált, ami Valtteri Bottas szerint nagyobb hatással lesz az autók viselkedésére.

A múlt heti barcelonai teszt során Bottast arról faggatták, hogy próbált-e szorosan egy másik autó mögött vezetni azért, hogy felmérje az új szárnyak okozta különbséget.

“Csak egyszer fordult elő, hogy egy egész körön át követtem egy autót, és csak egyet, nem több autót” – mondta.

„Rövid idő volt ugyan, de egy kicsit könnyebbnek tűnt követni őt. Még mindig érezni a leszórítóerő elvesztését. Ha turbulens levegőben haladunk, az egyszerűbb első szárnyak ellenére is sok leszorítóerőt veszítünk.”

„Ugyanakkor úgy érzem, egy kicsit jobb lett, egyenletesebbnek éreztem. Kiszámíthatóbb volt az autó viselkedése, miközben követtem az előttem haladót…úgyhogy ez jó.”

Bottas szerint a nagyobb DRS-nek, sokkal nagyobb a hatása az autó viselkedésére.

„Nagyobb hatással talán a DRS van az autó teljesítményére. Sokkal nagyobb a légellenállás, és nagyobb a szélárnyék az egyenesekben. Jó irányba haladunk. Ha megvan a tempó, könnyebb lesz előzni.”