2014-ben a legfiatalabb pontot szerző pilótaként mutatkozott be a Forma-1-ben, a gyors sikert azonban bukás követte, amikor a Red Bull Max Verstappent emelte a helyére a Toro Rossótól. 2017-ben az olasz csapattól is távoznia kellett és azon tűnődhetett, hogy visszatér-e valaha a királykategóriába.

Most hogy visszatért első csapatához, Kvjat elmesélte, hogy sikerült neki a teljes bizonytalanság érzésétől eljutni odáig, hogy újra volán mögé ülve megmutassa, mennyit fejlődött versenyzőként.

“Őszintén szólva, kicsit aggódtam az abu-dzabi tesztet megelőzően. Elég sok idő telt el azóta, hogy utoljára Forma-1-es autót vezettem. Nem volt könnyű a megelőző pár nap, de örömteli is volt ugyanakkor.”

Kvjat elmondta azt is, hogy teltek a napjai a versenypályától távol, és hogy a Ferrarinál töltött egy év szimulátoros munka alatt rendkívül sokat tanult, ami reményei szerint meg fog látszódni az idei teljesítményén.
“A dolgok megváltoztak, mióta utoljára itt jártam. Hasznos volt ez az egy év, mert végre tisztába tettem a dolgokat magam körül és reményeim szerint ez jobb pilótává is tett.”

A kérdésre elmondta, hogy nem gondolt-e arra, hogy visszautasítsa a csapat ajánlatát, ahonnan 18 hónappal korábban elküldték, azt mondta, hogy a vágy, hogy újra ott legyen a rajtrácson, mindennél erősebbnek bizonyult.

“Rendszerint a nyár az az időszak, amikor a jövőt érintő beszélgetések elkezdődnek és az én esetemben az első és kézzelfogható ajánlat Helmut Markótól érkezett. Nem is gondolkoztam rajta, egyszerűen vissza akartam jönni, hogy azt tegyem amiben a legjobb vagyok. Mostanra visszatért minden a normális kerékvágásba, a jelennek élek és minden egyes percét élvezem, amikor autóba Forma-1-es ülhetek.”