A Red Bull-os Max Verstappen eddig öt győzelmet aratott a Forma-1-ben 2016-os debütálása óta. Tehetsége és felkészültsége sosem volt kérdéses, hamar a királykategória meghatározó alakjává nőtte ki magát. Ugyanakkor gyakran hallottuk panaszkodni autójára, pontosabban a Renault motorok megbízhatóságára és gyenge teljesítményére.

Miután a Honda lett a csapat motorszállító partnere, a Red Bull azt reméli, előre tudnak lépni teljesítmény terén is és képesek lesznek harcolni a bajnoki címért. Verstappen alig várja, hogy kiderítse, mit tartogat számára Melbourne:

„Alig vártam, hogy ott legyünk Silverstone-ban a forgatási napon. Azonnal be akartam ülni az autóba, hogy megtudjam, hogyan viselkedik a motor. Alig aludtam előző éjszaka, rég nem voltam ennyire izgatott.”

A Hondával való társulás igen fontos esemény az osztrák csapat életében, hiszen az elmúlt 12 évben csak Renault motorokat használtak.

“Ez egy új projekt a Hondával, és nagyon fontos, hogy mindent megértsünk a motorral kapcsolatban. A tesztek pontosan azért vannak, hogy a lehető legjobban fel tudjunk készülni a szezonra, utána már nem nagyon van lehetőség változtatásra az első versenyig.”

Verstappen szerint a Hondával szembeni elvárások épp oly magasak, mint a csapaton belüli izgalom.

“Ez egy új kezdet mindannyiunk számára. Mindenki izgatottan várja a közös munkát és hogy jó eredményeket érjünk el együtt. A csapaton belüli légkör kimagasló, ami rendkívül motiváló.”