A Forma-1-es téli teszteket megelőzően a Red Bull-Honda bizakodóan nyilatkozott az idei bajnokság kevésbé megjósolható kimenetelét illetően. Most azonban elcsendesedni látszanak ezek a korai optimista hangok.

“Nem egyértelmű számunkra, hogy hol is állunk az erősorrendben” – nyilatkozott kissé visszafogottan Verstappen.

Annak ellenére nyilatkozott így a holland, hogy Dr. Helmut Marko nemrég még azt nyilatkozta, hogy a Red Bull lehagyta a Mercedest, és már csak a Ferrari áll előtte az erősorrendben.

“Elég egyértelműen a Ferrari van legelöl” – vélekedett Marko. “Az autójuk elég meggyőző. Nehéz megmondani, mennyivel vannak előttünk, de azt kijelenthetjük, hogy mi egyértelműen a Mercedes előtt vagyunk.”

Verstappen a Red Bull Twitter-oldalán még azt is hozzátette: “Nem hiszem, hogy az első verseny vége előtt fény derülne a tényleges sorrendre. Arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra és azt kell mondjam, jól haladunk.”

Talán nem véletlen ez a fajta kissé homályos nyilatkozat, hisz az év ezen szakaszában minden csapat igyekszik rejtegetni az autókban rejlő tényleges potenciált. Verstappen elismerte, hogy azért van elképzelése arról, hogy mit várhat a 2019-es világbajnokságtól, de nem akarta elárulni.