A Mercedes csapatelnökeként dolgozó Niki Lauda tavaly július végén esett át életmentő tüdőátültetésen Bécsben, az operáció után tavaly október közepéig a kórház intenzív osztályán, majd decemberig egy rehabilitációs klinikán lábadozott. A háromszoros bajnok Forma-1-es legenda karácsonyra hazatért a családjához, de januárban influenza miatt újra kórházba került néhány napra.

A 2019-es Forma-1-es szezon három hét múlva indul, ám mostanra gyakorlatilag biztos, hogy a 70. születésnapját múlt pénteken ünneplő Lauda Ausztráliában még nem tér vissza a paddockba.

“Niki jelenleg jól van. Meg kell még erősödnie, de aggodalomra már nincs ok” – nyilatkozta testvére, Florian az osztrák ORF-nek.

A csatorna Lauda orvosát, Dr. Walter Klepetkót is megszólaltatta.

“A tömegek mindig fertőzésveszélyt hordoznak, így ilyen esetekben helyes lesz majd maszkkal védekeznie. Azonban nem is lesz ott minden futamon, főleg nem Ausztráliában a szezonnyitón. Most nem hiányzik egy transzkontinentális repülőút” – mondta a kezelőorvos.

Az ötszörös világbajnok Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton a születésnapján videohívásban köszöntötte Laudát: “Mindannyiunknak nagyon hiányzik, értékes tanácsokat ad. Nehéz időszakon ment át, de szeretne visszatérni a korábbi munkájához” – állította a címvédő.

Lauda maga is reagált az ORF születésnapi köszöntőjére: “Egy kicsit göröngyös volt az út, de teljes lendülettel térek majd vissza!”