A Williams a 2019-es idénynek teljesen új versenyzői felállással vág neki, a motorszállító Mercedes neveltje, a tavalyi Forma-2-es bajnok George Russell, valamint a nyolcéves kihagyás után visszatérő Robert Kubica vezet náluk.

Az egykor szebb napokat látott grove-i csapat tavaly a konstruktőri verseny utolsó helyén zárt, idén pedig már az év sem indult normálisan, az új autó el sem készült a tesztelés kezdetére, az újonc és a lengyel két és fél nap késéssel vihette pályára a rohammunkában összedobott FW42-est.

A jövő egyik nagy sztárjának tekintett Russell minden bizonnyal nem lesz képes látványos, “óriásölő” teljesítményekre az idei Williamsszel, így csak azzal bizonyíthatná képességeit, ha egyértelműen, kétséget nem tűrően verné el Kubicát, ám az angol úgy véli, most nincs ennek itt az ideje:

“Nem lehetünk és nem is akarunk egymás ellenfelei lenni” – nyilatkozta a 21 éves angol az Eleven Sportsnak. “Nem ölhetjük egymást a 19. helyért. A Williamsnek igyekszünk segíteni, hogy jobb dolgokat érhessünk el. Úgy nem fog menni, ha egymás ellen harcolunk – együtt kell működnünk.”