Max Verstappen, a korábban tőle megszokottal ellentétben mindent belead a szezon előtti tesztek során, a Red Bull motorsportfőnöke dr. Helmut Marko szerint a 21 éves holland mára (Ricciardo távozása után és Gasly érkezésével) egyértelműen a csapat vezéregyéniségévé nőtte ki magát. A tehetség korábban sem hiányzott belőle, de a hozzáállásában nagy előrelépés látható.

Marko újra elmondta, hogy Verstappent szeretnék minden idők legfiatalabb Forma-1-es világbajnokává tenni, és az osztrák úgy véli, mostanra a pilóta attitűdje is megvan ehhez:

“Max nagyot lépett előre, lelkes és összeszedett a teszten” – mondta a brit Sky Sportsnak. “Korábban unta a teszteket, csak elvégzendő feladatnak tekintette őket. Most már ő is tisztán látja mennyire fontos hogy pontos visszajelzéseivel hozzájáruljon a mérnökök munkájához, vagyis az autó fejlesztéséhez.”

“Túl vagyunk néhány beszélgetésen vele, ahol egyértelművé tettük és ő is megértette, mennyire fontos a türelem, és hogy nem nyerhet meg minden versenyt. Ugyanakkor nagyon fontos a maximális pont megszerzése, mikor nem győzhet, enélkül ugyanis soha nem lehet belőle világbajnok.”

“Érett, de még mindig fiatal. A visszajelzései alapján sokkal vezethetőbb az új motor, ellentétben a korábbival, amire számtalan alkalommal hallhattuk panaszt tőle. Mind ő, mind a csapat nagyon bízik az idei szezonban.”