Az első barcelonai teszt második felére az a közmegegyezéses vélemény alakult ki, hogy a Ferrari a mezőny legerősebb csapata, a Mercedest pedig még a Red Bull is megelőzi. Ez jelenleg persze nem több találgatásnál, a Mercedesnél azonban látványosan próbálják a Ferrarit a legerősebbnek láttatni.

“Nagyon erősnek tűnnek” – nyilatkozta Valtteri Bottas, mielőtt átvette volna az autót Lewis Hamiltontól csütörtökön. “Mindegy, hogy mennyi üzemanyaggal mennek, vagy milyen motormódot használnak, mindig gyorsak. Rövid és hosszú etapokon egyaránt.”

“Jelenleg úgy érzem, egy kicsivel a mezőny előtt lesznek. Pontos számításokat persze nem lehet végezni, még nagyon az elején tartunk. Nagy fejlesztési verseny lesz az idén.”

A Ferrarinál nem dőlnek be annak, hogy a favorit szerepébe próbálják kényszeríteni a csapatot. “Teljesen felesleges összehasonlításokat végezni, mert ez csak tesztelés” – reagált Bottas szavaira Charles Leclerc.

“Ők valószínűleg egyáltalán nem adtak még bele mindent, ahogy mi sem. Nem tudjuk, a többiek mennyit rejtegetnek a valós erejükből, majd az első versenyen meglátjuk.”

“Ezen a teszten az a legfontosabb, hogy elvégezzük a tervezett programunkat. Elégedettek vagyunk azzal, amit eddig tapasztaltunk.”