A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick a Forma-3-as Európa-bajnoki cím tavalyi megszerzése után idén már az F1 előszobájának számító, a száguldó cirkusz betétsorozataként rendezett Forma-2-ben versenyez.

Sebastian Vettel annak idején bálványaként tekintett Michael Schumacherre, az F1-be kerülve pedig közeli kapcsolatot is ápolt a német legendával. Most, négyszeres világbajnok veteránként örömmel viszonozza a szívességet, azt mondja, ha a Ferrari versenyzői akadémiájához tartozó kis Schuminak tanácsra lesz szüksége, az ő ajtaja mindig nyitva áll majd.

A német RTL arról kérdezte Vettelt a 2019-es autó leleplezésén, hogy van-e különleges érzelmi jelentősége számára annak, hogy a fiatal Schumacher is ott van a helyszínen és tagja a csapatnak:

“Őszintén szólva nem, hiszen először is már nagyon rég ismerjük egymást, még kissrácként ismertem meg. Azt persze jó látni, meddig jutott, nagyon szépen szerepelt eddig, és szerintem itt is jó munkát végez majd. Egyelőre csak rövid beszélgetéseink voltak, de tudja, hogy bármikor kérdése van, bátran fordulhat hozzám.”