Nemrég Toto Wolff, a Mercedes főnöke mondott néhány szót arról, hogy szerinte miért jobb a saját csapata a Ferrarinál. Wolff beszélt arról, hogy a Scuderia számára problémát jelent az állandó győzelmi kényszer, hogy az olaszoknál a második hely nem elég jó.

Most, hogy ezt Wolff elmondta, Felipe Massának is eszébe jutott, hogy ja, ez tényleg komoly gond a csapatnál. A brazil nyolc évet húzott le a Ferrarinál, 2008-ban majdnem bajnok lett, összesen 11 futamgyőzelmet szerzett.

“A Ferrarin belül nagyon sok dolog válik bonyolulttá, ahogy nő a nyomás” – mondta Massa. “Ezt mindenki szinte a bőrén érzi, mindig is így működött a csapat.”

“Voltak idők, például Jean Todt idejében, amikor ezt kevésbé lehetett érezni, mert jöttek az eredmények. Jean nagyszerű vezető volt, a csapat minden területére hatással volt.”

“Képes volt úgy összehangolni a különböző részlegek működését, hogy ez senki számára ne jelentsen nyomást. Később teljesen másképp kezdtek működni a dolgok, a Ferrari most már állandóan érzi a nyomást, a győzelmi kényszert, és ez problémát jelent.”

Massa ugyanakkor ígéretesnek látja a Ferrari helyzetét, különösen Charles Leclerc-től vár sokat. “A csapatnak nagyon versenyképes a technikai szerkezete, és remek pilótái is vannak. Úgy gondolom, hogy amit a Ferrari Leclerc-rel bevállalt, az nagyon jó dolog.”

“Ez a srác a jövő szuperbajnoka lehet, és nagyon remélem, hogy ez a minél közelebbi jövőt jelenti.”