Amióta a hibrid korszak elkezdődött, megkérdőjelezhetetlen a Mercedes uralma a Forma-1-ben, zsinórban öt-öt egyéni és konstruktőri vb-címnél tart az alakulat. A Ferrari tavaly komolyan ráijesztett a címvédőre, de nem történt meg a trónfosztás.

Toto Wolff csapatfőnök szerint megvannak az okai annak, hogy a Mercedes ennyire domináns. “A DNS-ünk része, hogy akkor is visszafogottak maradunk, amikor nyerünk” – magyarázta Wolff.

“Nem vesszük garantáltnak a győzelmet, nem gondoljuk, hogy ez magától értetődő vagy egyenesen a jogunk lenne. Nem úgy futunk neki minden egyes hétvégének, hogy a győzelem kötelező.”

“Ha vannak versenyek, amelyeken a második hely a maximum, és mi megteszünk minden tőlünk telhetőt, megbékélünk a helyzettel. Szerintem ez a legnagyobb különbség köztünk és a Ferrari között.”

“Az ő mentalitásuk olyan, hogy minden, ami a győzelemnél kevesebb, az nem elég. Nyerniük kell, mert a második hely bukás, még akkor is, ha a maximumot nyújtották.”

Wolff úgy véli, az idei szabályváltoztatások miatt a bajnokság nyitottá vált, bárki az erősorrend élére kerülhet. “Az új szabályokkal a feje tetejére állhat minden, valaki más is versenyképessé válhat. De nagyon is állunk a kihívás elébe, élvezzük a küzdelmet. Pontosan ezért vagyunk itt.”