Bár tavaly októberben már 39. születésnapját ünnepelte, a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen idén – és ha minden jól megy, 2020-ban – is a Forma-1-es mezőny tagja lesz.

A finn veteránnal addigi munkaadója, a Ferrari 2019-re nem hosszabbított szerződést, Räikkönen nem sokkal az ejtésének bejelentése után azonban már le is szerződött az Alfa Romeo Sauberrel, hogy a Scuderiánál utódjául választott Charles Leclerc helyén vezessen az idei évtől.

Räikkönen menedzsere, Steve Robertson egy friss interjúban a korábbi híreket és nyilatkozatokat megerősítve arról mesélt, hogy a versenyző magától, napok alatt szerzett munkát:

“Amikor Kimivel tudatták, hogy a következő évre nem kap szerződést, ő lépett, tárgyalásokat kezdett a Sauberrel az ülés lehetőségéről. Kimi folytatni akarta a versenyzést. Találkozott a Sauber tulajdonosaival, aztán Freddel (Vasseur, csapatfőnök) és Beattal (Zehnder, csapatigazgató). Látták, hogy Kimi mennyire maradni akar” – idézte fel a Forma-1 hivatalos oldalának.

“Azóta Fred is elmesélte már, hogy Kimi rögtön az első találkozón mennyire a jövő évi terveikre koncentrált. Kimi látni akarta, hogy a csapatban is megvan-e ugyanaz a lelkesedés, mint benne. Miután úgy érezte, hogy igen, azt mondta, oké, akkor szerződjünk.”

“Monza után egy kicsit negatív volt, de gyorsan magára talált. Tovább akart versenyezni, mert úgy érzi, hogy tud még mit adni” – tette hozzá.

Räikkönen a hinwili igazolással első F1-es csapatához tér vissza, hiszen 2001-ben náluk mutatkozott be a száguldó cirkuszban. A finn veterán csapattársa idén a Ferrari neveltje, Antonio Giovinazzi lesz.