Noha Robert Kubica lehetett volna a Ferrari szimulátoros tesztelője is az idei szezonban, a lengyel végül a Williams ajánlatát fogadta el, ahol George Russell csapattársaként versenyezhet. Kubica a ralibalesetét követő többéves kihagyás után tér vissza, a tündérmeséhez szükség volt a lengyel állami olajvállalat támogatására is.

Kubica hiába nyert korábban futamot a Forma-1-ben, az újrakezdés olyan lesz számára, mintha újoncként szállna be a sorozatba.

“Ausztráliában sokkal inkább újonc leszek, nem pedig egy olyan versenyző, akinek már öt szezon van a háta mögött” – mondta Kubica. “Ennek oka, hogy a Forma-1 rengeteget változott.”

“Az F1-ben persze mindig folyamatos volt a változás: ha a 2000-es évek elejének autóit összehasonlítjuk a mostaniakkal, teljesen másmilyenek.”

“Keményen kell dolgoznom, és nagyon várom ezt a kihívást. Vissza kell találnom ahhoz a természetes stílusomhoz, ami korábban jellemző volt rám, és egyszerűen abból fakadt, hogy állandóan versenyeztem. Mindennek olyan természetesen kell jönnie most is, amennyire csak lehetséges.”

“Két lábbal állok a földön, tudom, hogy ami előttem áll, az óriási feladat. Nagy megtiszteltetés, hogy a húsz F1-es versenyző egyike lehetek, de csak a saját feladatom és az érdekel, hogy én mit csinálok. De mindig lesznek olyanok, akik kívülről akarnak majd különböző módokon megítélni.”