A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick tavaly szenzációs formába lendült és ellentmondást nem tűrően nyerte meg a Forma-3-as Európa-bajnokságot. A 19 éves pilóta jövőre már az F1 előszobájának számító Forma-2-ben versenyez majd, ha ott is tisztességesen szerepel, gyakorlatilag garantált a Forma-1-es bemutatkozás.

Édesapja két volt munkaadója, a Ferrari és a Mercedes is figyelemmel kíséri a kis Schumi haladását, szinte biztos, hogy előbb-utóbb valamelyik márka utánpótlásprogramjának tagja lesz a német.

Schumacher a Forma-3-ban Mercedes-motorral versenyzett és győzött, ám a német Bild megkeresésére a márka motorsportfőnöke, Toto Wolff tisztázta, hogy egyelőre nincs szorosabb kapcsolat köztük.

“Mick Mercedes-motorral nyerte a Forma-3-as bajnoki címét, de egyelőre időt kell neki adni a fejlődésre. Pillanatnyilag nincs igazán hely a programunkban, és az elsődleges feladatom amúgy is az, hogy F1-es ülést találjak Esteban Oconnak 2020-ra” – magyarázta.

A nyugodt fejlődési lehetőség biztosítására hívta fel a figyelmet apja volt csapattársa, a szintén világbajnok apuka nyomdokain az F1-be került, 2016-ban maga is bajnoki címig jutó Nico Rosberg is:

“Nehéz lehet, ha egész Németország őt figyeli, fontos, hogy ne veszítse el a versenyzés örömét. Vigyáznunk kell, hogy ne helyezzünk rá túl nagy nyomást, ne várjunk tőle túl sokat” – nyilatkozta a Weltnek.