Lewis Hamilton december elején a közös szponzor, a Monster segítségével a Yamaha superbike-csapatával tesztelt a spanyolországi Jerezben.

A korábbi híradások alapján úgy lehetett tudni, hogy az ötszörös Forma-1-es világbajnok tesztjét “csapata” azért szervezte, mert előzőleg saját kétkerekűjén, privát pályázáson túl veszélyesen motorozott, és profikra akarták bízni a megzabolázását. Mint kiderült, a csapata valójában a személyes stábját jelenthette, ugyanis a Mercedes főnöke, Toto Wolff nem tudott a superbike-os kiruccanásról.

“Amikor felröppentek a hírek (a tesztről), próbáltam felhívni, de sikertelenül. Szóval hívtam a három vele lévő mérnök egyikét, kérdeztem, hogy hol vannak. Nos, hát, versenypályán vagyunk, felelte. És mindhárman motoroznak (Hamilton és a két superbike-pilóta – a szerk.)? Igen, de már végeztünk, mondta” – mesélte az olasz Gazzetta dello Sportnak Wolff, hozzátéve, hogy balhé azért nem lett a dologból.

“Végül csak nevettünk az egészen, de az tuti, hogy tőlem nem fog motort kapni karácsonyra” – mondta az osztrák a nyilvánvalóan még az ünnep előtt adott interjúban.