Lewis Hamilton bő egy héttel ezelőtt a közös szponzor, a Monster energiaital jóvoltából a Yamaha superbike-csapatával tesztelt Spanyolországban.

Mint a Yamaha versenyzője utólag elárulta, az ötszörös F1-bajnok Mercedes-pilóta az első napon annyira gyors volt, olyan bevállalósan, veszélyesen motorozott – bukott is –, hogy egy kicsit le kellett nyugtatni.

“Lewis korábban letolt már két pályanapot a saját motorjával, a stábjánál pedig kicsit aggódtak a tempója miatt” – mesélte Michael van der Mark a Motorsport.comnak. “Nagyon gyors volt, de nem volt vezetési stílusa. Nagyon bedőlt a kanyarokban, szóval a csapata úgy gondolta, jó lenne, ha kapna pár tippet a profiktól. Az első nap csak ketten voltunk Lewisszal, a második napon a csapattársam, Alex Lowes is csatlakozott hozzánk.”

“Az első napon igyekeztem rávenni, hogy egy kicsit lassabban menjen. Le is kellett állítanom, ugyanis semmi félelem nem volt benne, és ugyanolyan gyorsan akarta bevenni a kanyarokat, mint az autóval szokta. A második napon sokat dolgoztunk a vezetési stílusán.”

Van der Mark hangsúlyozta, hogy Hamilton tanulni vágyása igazán lenyűgözte őt, az angol folyamatosan kérdezett, és bár semmi tétje nem volt a tesztnek, mindent beleadott, elkötelezetten dolgozott. A motoros emellett a Forma-1-es verseny félelem nélküliségét emelte ki.

“Látszik rajta, hogy a legkevésbé sem fél. Az is, hogy nincsenek benne kétségek. Egyes motorosokban vannak kétségek, de ő mindent belead. Az autóban is ezt teszi, egyszerűen a tehetségéből fakad. Nem is kérdés, hogy tud motorozni – azt nem tudom, hogy mennyit gyorsulhatna még. Azt tudom, hogy még sokkal gyorsabb is lehetne, de nehéz megmondani, mire jutna a motorozással.”

“Alig négy napot motorozott eddig, és így volt hét másodperccel lassabb nálunk, de ezzel is gyorsabb a pályanapos motorok többségénél. Nyilvánvaló, hogy különleges tehetség, de nem hiszem, hogy szeretné hivatásszerűen ezt csinálni.”