Lewis Hamilton múlt vasárnap jelöltként volt jelen a BBC Év sportembere díjkiosztó gáláján. A szavazáson végül második helyen záró ötszörös Forma-1-es világbajnok az eseményen nyilatkozott is, ám egyik mondata igen szerencsétlenül sikerült, szülővárosára, Stevenage-re utalva azt mondta, a családjával közös álmuk volt, hogy kikerüljenek a nyomornegyedből. Az angol azonnal helyesbített is, de a baj már megtörtént, földijei közül sokan nagyon rossz néven vették a kifejezést.

Hamilton figyelmét sem kerülte el a felháborodás, kedd estére a közösségi médiában bocsánatkérést jelentetett meg.

“Szeretnék egy pillanatot áldozni arra, hogy üzenjek az Egyesült Királyság, és főleg Stevenage lakóinak. Ott nőttem fel, és a mai napig büszke vagyok a szülővárosomra. Kérlek benneteket, hogy ha a színpadon elkövetett hibám miatt felhúznátok magatokat, ne tegyétek, lépjetek tovább, ez csak negatív energia, engedjétek el!”

“Nagyon büszke vagyok arra, ahonnan jöttem, remélem, hogy tudjátok, hogy mindig igyekszem a lehető legjobban is képviselni. Senki sem tökéletes, én is gyakran hibázok, olyankor főleg könnyű, amikor a közönség előtt próbálja az ember megtalálni a megfelelő szavakat arra az útra, amit az életben megtettem. Rossz szót használtam, nem gondoltam komolyan. Akik ismernek, tudhatják, hogy a szeretet mozgat. Isten áldjon mindenkit, legyen szép napotok!” – magyarázta videoüzenetében Hamilton.