Fernando Alonso a 2018-as szezon végén elbúcsúzott a Forma-1-es versenyzéstől, a kétszeres világbajnok spanyol jövőre folytatja a toyotás WEC-programját, az USA-ban pedig újra nekifut a daytonai 24 órásnak és az Indy 500-asnak, ám a McLarennek nem fordít hátat.

A McLaren-vezér Zak Brown már utalt arra, hogy a spanyol akár tesztelheti is majd a 2019-es autót, valamint a mérnököket és a pilótákat is segítheti tanácsokkal, és ezt maga Alonso sem zárja ki, azt mondta, ha van rá igény, áll a csapat rendelkezésére.

Úgy tűnik, hogy a 2019-es versenyzők, Carlos Sainz és Lando Norris irányából nagyon is lesz igény a veterán segítségére a tesztelésben:

“Értékes segítséget nyújthatna. Fernando tudja, hogyan, mennyit változott az autó az elmúlt években, és a tapasztalata folytán nálam sokkal jobban tudja, mi jó, mi rossz. Nem tudom, hogy lesz, a csapat tagjaként dolgozik-e, de a McLarennek továbbra is tagja. Rajta múlik. Természetesen jó lenne, a csapat számára, valamint Carlosszal számunkra is fontos lenne a közreműködése” – mondta az újonc Norris az F1Onlynak ezzel kapcsolatban.

Sainz egyetért, szívesen dolgozna a példaképével:

“A McLaren és Fernando érdeke is az, hogy aktív maradjon, de nyilván a vezetőség dönt. De én egyáltalán nem tartanám rossznak, sőt, jó dolognak látom, ha egy Fernando kaliberű pilóta hasonlítja össze az autókat.”