Miután a nyári szünet folyamán Daniel Ricciardo bejelentette, hogy az idény végén távozik a Red Bulltól, a pótlására pedig a Toro Rossó-s Pierre Gaslyt jelölték ki 2019-re, az energiaital-gyártónak új pilótát kellett kerítenie a kisebbik csapatához.

A Toro Rossóhoz végül a visszahívott Danyiil Kvjatot és a Forma-2-ben tisztességesen teljesítő thai-brit Alexander Albont igazolták 2019-re, ám kora ősszel az is felröppent, hogy a Red Bull lecsap a Forma-3-as Európa-bajnokságban épp saját neveltjüket, Dan Ticktumot verő, nagy lendületet szerző Mick Schumacherre.

A Red Bull motorsportfőnöke, Dr. Helmut Marko már akkoriban cáfolta ezt, egy új interjúban pedig újra leszögezte, hogy a nagyon is biztos háttere miatt fel sem merült bennük a kis Schumi “felkarolása”.

“Sosem volt a képben nálunk. Nagyon is jó háttere van (pénzügyileg és a menedzsment szempontjából), ezért is nem kerestük meg soha, nem érdeklődtünk iránta” – állította a német Motorsport-Magazinnak.

A kis Schumacher 2019-től az F1 előszobájának számító Forma-2-ben folytatja. A 19 éves németet apja két korábbi munkaadója, a Mercedes és a Ferrari is szemmel tartja, de ha hinni lehet a híreknek, ő maga inkább az utóbbival dolgozna szívesebben a későbbiekben.