A Haas-csapat idén harmadik Forma-1-es idényét töltötte, a szezon végén a konstruktőri 5. helyen zártak. Az amerikai alakulat nagyon versenyképesen kezdte az évet, a szezonnyitón a harmadik erőnek tűntek, amikor pilótáik a 4-5. helyen haladtak, azonban bokszutcai hibák miatt mindkét pilótájuk kiesett.

Romain Grosjean számos balesettel dobott el további pontokat, és a csapat is nem egyszer mellényúlt később is.

A főnök, Günther Steiner nem tagadja, hogy jobb munkával szebb eredményeket érhettek volna el, de úgy véli, tulajdonképpen az eldobott pontok voltak a tanulópénz.

“Feleslegesen szórtunk el pontokat. De nem keresek kifogásokat, ez is hozzátartozik a fejlődéshez. Minél magasabbra törünk, annál ritkább a levegő. A felsőbb ligában már mindennek klappolnia kell. Nem elég pusztán a jó autó, a teljes csomagnak össze kell állnia. Mindent tökéletesen kell csinálni” – magyarázta.

“Ezt nem lehet előre megtanulni, csinálni kell. Nyilván nem kellene hibáznunk, de a hibákból tanulunk, és legközelebb már nem követjük el őket. A fő, hogy tanuljunk és fejlődjünk, én úgy vagyok vele, hogy egyszer hibázni sem jó, de azért belefér” – tette hozzá.