A Forma-1-ben jelenleg részt vevő négy motorgyártó, a Mercedes, a Ferrari, a Renault és a Honda idén “elszabotálta” a 2021-re tervezett motorreformot, nem változik a formula, és ezért új belépők sem jönnek.

Az F1 főnöke, Ross Brawn azt mondja, hogy erre való válaszként 2021-től szabályban kötelezik majd a gyártókat, hogy “komponenseket és technológiákat” osszanak meg az esetleges új belépőkkel.

“Felhúzták a hidat, a jelenlegi gyártók nem akarják, hogy bárki más beszálljon. De új szabályok jönnek, amelyek alapján az új belépők támogatást kapnak majd a régiektől. Kötelező lesz komponenseket, technológiákat megosztani, ha kéri valaki” – állította a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában.

“A jelenlegi gyártóknak el kell fogadniuk, hogy nem zárhatják be az ajtót maguk mögött. Ha egy új gyártó komoly érdeklődést mutat, akkor együtt kell működniük, segíteniük kell az adott gyártó F1-es beszállását.

A 2021-re eredetileg tervezett, egyszerűbb, olcsóbb motorok az Aston Martin és a Porsche érdeklődését is felkeltették, ám amikor világossá vált, hogy nem lesz változás, a belépési szándék is elszállt.